A Mas Isoles estem compromesos amb la sostenibilitat mediambiental!

La sostenibilitat es el principal repte al que organitzacions i empreses ens enfrontem avui dia. A Mas Isoles estem compromesos amb la sostenibilitat mediambiental molt abans de que aquesta moda verda començà a les empreses.

Per a nosaltres no és una política empresarial més, sinó una filosofia, una forma de viure. Creiem fermament en explotar els recursos per sota de les seves possibilitats de renovació natural, en satisfer les nostres necessitats sense sacrificar les de generacions futures.

Es per això que des de l’inici de les obres de la casa es va decidir fer-ne’n us dels mètodes tradicionals de l’arquitectura autòctona del pirineu català: es va respectar l’orientació al sol, per augmentar el número d’hores de llum natural; i es van construir murs de pedra i sostres en volta catalana, aïllants tèrmics naturals; per posar alguns exemples. Tot això, encara que més costós de construir, es pot traduir en una millora de la eficiència energètica de llum i calefacció.

A més, vàrem construir i posar en funcionament un sistema de reciclatge d’aigües pluvials pel consum humà. Gràcies a aquest sistema podem recullir, filtrar, potabilitzar i emmagatzemar l’aigua de la pluja, convertint-la en apta pel consum humà, el que ens permet prescindir de la xarxa pública d’aigües. S’ha de destacar que per aquest sistema, Mas Isoles va rebre una subvenció europea del FEDER (Fondo Europeo de Desarrollo Regional) per la nostra aportació al desenvolupament de les economies regionals en polítiques d’IDT (investigació i desenvolupament tecnològic) i medi ambient.

També alimentem als animals de la nostra granja (gallines, cabres, ànecs, cavalls…) amb la pròpia collita de la terra.

Si tots fiquem el nostre granet de sorra, una economia sostenible, una economia verda… es possible!